Druk? Een ding tegelijk!

By | Mindfulness | No Comments

oefening mindful wandelenAls ik een drukke dag voor de boeg heb, ben ik soms al gespannen als ik opsta. Ik eet gehaast mijn ontbijt. En als ik de hond uitlaat, heb ik geen tijd voor gesnuffel: ik wil dóórlopen! Het kan even duren voor ik het doorheb, maar dan weet ik ineens: ik voel me opgejaagd! Mijn hele lijf staat gespannen, alsof ik me schrap zet voor deze dag.

Wat dan helpt is simpel: één ding tegelijk!

Read More

Vakantie? Vind de stilte

By | blog, Mindfulness | No Comments

Stil. Dat zijn we ons in ons drukke leven maar zelden. Als we niet slapen, zijn we bezig met doen – vaak zelfs twee dingen tegelijk. Autorijden en bellen. Tv kijken en eten. Vergaderen en WhatsAppen. We gaan maar door. Soms kunnen we zelfs niet meer slapen van alle drukte.

Daarom heb je soms stilte nodig. Want stille tijd is hersteltijd. Read More

De natuur houdt je gezond

By | blog | No Comments

Ook wel eens gemerkt dat je humeur opknapte van een flinke strandwandeling? Of dat je hoofd rustig werd van een fietstocht door de polder? Er zijn minstens 5 goede redenen om naar buiten te gaan. De natuur is gewoon goed voor je! Lees maar in mijn artikel in ForYou magazine Alphen aan den Rijn.

De natuur houdt he gezond

Laat jij je regeren door angst?

By | blog, Mindfulness | No Comments

Angst heeft ons in zijn greep. Aanslagen en terreur komen benauwend dichtbij. De media staan er bol van en er wordt krachtige taal uitgeslagen. Politici spreken over ‘oorlog tegen terroristen’ en ‘genadeloos terugslaan’. Angsttaal noemt traumaspecialist Kaz de Jong deze krachttaal, want hij wakkert onze collectieve angst aan.

foto krantkoppen Read More

OVER MARIJKE’s BLOG

Marijke Vesseur is naast mindfulness trainer ook een enthousiast tekstschrijver.

Ze geeft graag aan je door wat haar opvalt, raakt of verwondert.

Laat je regelmatig inspireren door Marijke’s blog over mindful leven.

Als je geabonneerd bent op onze nieuwsbrief ontvang je de blog-items ook via de mail.