Hoe krachtig aandacht werkt, is me gedurende mijn leven steeds duidelijker geworden.

Mezelf aandacht geven, heb ik moeten leren. Het voelde egoïstisch en onwenselijk. Door mindfulness werd helder dat aandacht voor mezelf mág. Sterker nog: het is noodzaak.

Ik weet nu uit ervaring: door liefdevolle aandacht te schenken aan jezelf, kun je balans in je leven herstellen en behouden. Je wordt meer ontspannen, vriendelijker en veerkrachtiger en kunt werkelijk aandacht geven aan anderen.

Dus als jij het nog moeilijk vindt jezelf de nodige aandacht te geven, dan help ik je graag op weg. Want wat ik heb geleerd, kun jij ook leren.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Ik wandel vaak in de polder, want die vind ik ongelooflijk mooi, in alle seizoenen. En ik ben graag op het water: roeiend of zeilend. Lekker Italiaans eten (koken) en daar een goed glas wijn bij drinken, vind ik heerlijk. In het fijne gezelschap van mijn lief of met vrienden.

Mindfulness trainer Marijke Vesseur

Opleiding

Ik ben opgeleid tot mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Omdat elk moment gebaat is bij mindfulness, oefen ik mindful zijn in mijn dagelijks leven. Ook mediteer ik en doe yoga. Retraites geven me inspiratie. Nascholing en contact met collega’s verdiepen mijn kennis en vaardigheden.

Meer weten over mijn opleiding en professionele achtergrond?

Bekijk mijn profiel op LinkedIn.

Mijn oprechte wens is: laten we allemaal helder wezen.

Mindfulness leidt tot een heldere kijk op jezelf en de wereld om je heen. Die helderheid geeft ruimte en kracht. Ruimte voor andere keuzes en voor nieuwe kansen. Kracht om je leven vrijuit en van harte te (be)leven.

Met alles wat erbij komt kijken: prettig en onprettig. Wat je meemaakt heb je niet in de hand, wel hoe je ermee omgaat.

‘Ik ken niemand die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness,’ zegt Jon Kabat-Zinn. Dat is ook mijn ervaring. Daarom wil ik mindfulness graag aan je doorgeven.