Mindful leven

Mensen leven veelal in hun hoofd. Ons brein is druk met verleden en toekomst, met wat al voorbij is of wat nog moet gebeuren. Meegevoerd door onze gedachten, functioneren we op de automatische piloot.

Zo missen we hele stukken van onze leef-tijdWe piekeren. Voelen ons gestrest en opgejaagd, alsof we wórden geleefd.

Mindful leven begint met aandacht geven aan jezelf. Je maakt weer contact met je lichaam en merkt gedachten en emoties op.

Door compassievol met jezelf om te gaan, kun je zelf evenwicht herstellen. Met hoofd en hart in balans leef je vrijuit – met een heldere kijk op jezelf en de wereld om je heen.

Het leven bestaat uit prettige en onprettige ervaringen; daar verandert mindfulness niets aan. Wat wel verandert, is de manier waarop je met je ervaringen omgaat. Dan merk je: mindfulness geeft je ruimte. De ruimte om licht te leven.

Lees verder over de mindfulness training

Zo druk…

Heb jij het ook zo druk? Met studie, werk of juist werk zoeken. Druk met vrienden, relatie, gezin. Met alles wat er nog moet. Zelfs als je niets hoeft, malen je gedachten door. Zo verlies je jezelf in de drukte van alledag. Met mindfulness herstel je het contact met jezelf – en heb je ruimte voor werkelijk contact met de wereld om je heen. Dat geeft innerlijke rust. Niks mis met druk, als je ook tijd neemt om bij te tanken.

KENNISMAKINGS-WORKSHOP

Voor wie wil ervaren wat mindfulness inhoudt, organiseert helder wezen regelmatig een kennismakings-workshop in Alphen aan den Rijn.

Tijdens de workshop krijg je een introductie over mindfulness en doen we een aantal aandachtsoefeningen.

Zo ervaar je direct wat mindfulness biedt. 

Aanmelden

OVER DE TRAINER

Je mindfulness trainer is Marijke Vesseur. Marijke biedt je een praktische en persoonlijke training met aandacht voor jou.

Je kunt je regelmatig laten inspireren door Marijke’s blog over mindfulness.

Ontvang de Nieuwsbrief!

De nieuwsbrief van helder wezen houdt je op de hoogte van de verschillende activiteiten en informeert je zodra er een nieuw blog van Marijke verschijnt.

captcha